Overige

Hanzestrohm verenigt Hemmink, KWx en Kairos

Het Zwolse familiebedrijf Hemmink groeide in het afgelopen decennium uit tot een groep ondernemingen met vestigingen door heel Nederland. Door de naam Hemmink Groep te hanteren, was het echter onvoldoende duidelijk dat ook KWx en Kairos tot de groep behoren; alle reden om over te stappen naar een nieuwe naam: Hanzestrohm.

Martin Hemmink, DGA geeft aan: ‘We zijn sinds 1951 gevestigd te Zwolle en willen met deze nieuwe groepsnaam – die naar de Hanze verwijst – onze binding met de regio Zwolle onderstrepen. Tegelijkertijd hebben we ons door een aantal overnames doorontwikkeld. Met de introductie van deze overkoepelende merknaam laten we zien dat de groep breder is dan Hemmink alleen en versterken we de onderlinge samenhang tussen de bedrijven.’

De nieuwe groepsnaam valt samen met de recente verhuizing naar een nieuw kantoorpand aan de Popovstraat 1 te Zwolle. Begin juni hebben zich daar zowel de medewerkers van Hemmink als de groepsdirectie van Hanzestrohm, marketing en de medewerkers van het shared service center (inkoop, ICT, HR, F&A) gevestigd. Het naastgelegen logistiek centrum is reeds begin dit jaar verhuisd naar de nieuwe locatie.

Ondernemingen

Hanzestrohm bestaat uit de bedrijven Hemmink, KWx en Kairos waarvan de bedrijfsnamen ongewijzigd blijven. De bijbehorende medewerkers zijn werkzaam op locaties in Zwolle, Alphen aan den Rijn, Oud-Beijerland, Vorden en Kontich (België). De kernactiviteit van de groep bestaat uit het leveren van elektrotechnische oplossingen in de bouw, industrie en infrastructuur.

Hemmink en KWx hebben verder per 18 juni de website en uitstraling vernieuwd om nog meer nadruk te kunnen leggen op het delen van kennis. Op de nieuwe website besteden de bedrijven bijvoorbeeld aandacht aan het delen van kennis op basis van thema’s; zoals stekerbaar installeren, brandveiligheid en meten aan PV installaties. Daarnaast worden regelmatig zowel fysieke als digitale bijeenkomsten georganiseerd waarin samen met deelnemers specifieke onderwerpen verder worden behandeld en uitgediept.

Hanzestrohm, www.hanzestrohm.nl, tel. (085) 487 24 00


Nieuw grootstedelijk verkoopkantoor Technische Unie in Utrecht →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: