Kabel en draad(loos)

Kabelmanagement programma van Conta-Clip uitgebreid met KES-E

De klassieke kabeldoorvoer voor schakelkasten, behuizingen, machinebouw en panelenbouw wordt al jaren gebruikt naar volle tevredenheid. We zijn met z'n allen gewend geraakt aan deze standaarden. Maar ook op gebied van kabelmanagement en kabeldoorvoer heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan.

De afgelopen jaren is er veel ontwikkeld op gebied van kabelmanagement, waarmee er nieuwe standaarden zijn gezet qua veiligheid, snelheid en flexibiliteit. Deze standaarden sluiten aan bij de huidige wensen en behoeften, onder andere door de industrie 4.0 werkwijzen. Steeds meer machinebouwers en engineers stappen over naar de nieuwe manier van werken en zijn tevreden met de voordelen die dit biedt.

 

Overzichtelijk kabelmanagement met veel flexibiliteit

 

Sinds 2017 voert CONTA-CLIP het kabelmanagement programma, waarmee kabeldoorvoer makkelijker en sneller wordt. Het pakket bestaat uit verschillende oplossingen, met en zonder connector, veel of minder doorvoermogelijkheden.

Voor een snelle en flexibele kabeldoorvoer, met en zonder connector bestaat er het KDSClick systeem. KDSClick biedt een diversiteit aan frames voor elke toepassing.

De frames zijn qua maatvoering gelijk aan de industrie standaarden en kunnen hierdoor gemakkelijk toegepast worden op nieuwe en bestaande behuizingen, machines of schakelkasten. De ingesloten afdichting zorgt ervoor dat het geheel stofvrij en waterbestendig is volgens de IP66 norm ongeacht een glad of ruw oppervlakte. Is de behuizing/schakelkast voorzien van cut-outs voor wartels, dan zijn de KDSClick deelbare wartels de juiste oplossing.

 

Voor doorvoersystemen voor kabels, hydraulische- en pneumatische leidingen zonder connector, heeft Conta-Clip het KES systeem ontwikkeld. Dit systeem biedt een hoge kabeldichtheid en past op de industrie standaard 36 mm x 112 mm. KES bestaat uit twee varianten; een variant met twee componenten met een harde binnen kern van slagvast polyamide (PA 6.6 GF) en een buitenkern van TPE voor een stofvrije en waterbestendige afdichting volgens IP66.  De tweede variant bestaat uit één component, TPE. Het KES systeem is recent uitgebreid.

 

Een nieuwe uitbreiding in kabelmanagement: de nieuwe KES-E

Eind 2019 is Conta-Clip gestart met de ontwikkeling van de KES-E. Deze oplossing vult het huidige kabelmanagement pakket goed aan voor toepassingen met een groot aantal sensoren/actoren waar trekontlasting en waterdichtheid minder van belang zijn. De KES-E is speciaal ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen. De KES-E, gemaakt van flexibel TPE, biedt daarmee de volgende voordelen ten opzichte van de bestaande KDSClick en KES systemen:

  1. Nog hogere kabeldichtheid realiseerbaar
  2. Alternatief in een lagere prijsrange

De KES-E bestaat alleen uit TPE. Dit zorgt dat de doorvoer flexibel, stofvrij en plensdicht is volgens de IP64 norm. In het midden van elke doorvoer is een centreerpunt om het prikken van het membraan te vergemakkelijken.

 

De KES-E is de flexibele variant die in de industriestandaard opening van 36 x 112 mm gedrukt wordt. Met de KES-E is het mogelijk om op 40 cm2 nog meer doorvoeren te realiseren, ten opzichte van de bestaande KES producten; tot wel 50 doorvoeren variërend van 1.0 mm tot maximaal 8.3 mm. KES-E is geschikt voor kabel en leiding doorvoeren tot en met 16.1 mm.

Wat zijn de voordelen van het nieuwe kabelmanagement?

  • Sneller werken met kabeldoorvoer, met en zonder connectoren.
  • Eenvoudigere montage door eerst het frame in te bouwen en later kabels door te voeren.
  • Doorvoer van kabels, slangen, leidingen en vlakband.
  • Snelle en flexibele doorvoer met minimale handmatige handeling.
  • De mogelijkheid om kabels door te voeren, voordat de juiste lengte is bepaald.

 

Industrie 4.0 speelt een grote rol voor wat betreft de samenstelling van de schakelkast. Doordat apparaten/componenten razendsnel informatie uitwisselen is het niet meer wenselijk om een aangegoten connector te verwijderen en er een nieuwe te monteren na het doorvoeren van de kabel. Door het overzichtelijke kabelmanagement wordt het eenvoudiger storingen te voorkomen, storingen op te lossen (troubleshooten) en onderhoud/revisie werkzaamheden te plegen.

 

De zorg voor een ordentelijke kabeldoorvoer in de behuizing, machine of schakelkast is beter beheersbaar. Het is makkelijker om laag- en hoogspanningskabels van elkaar gescheiden te houden om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Wil je meer weten?

Gebruikers van verbindingstechnieken vertrouwen al meer dan 40 jaar op de producten van CONTA-CLIP. Een van de redenen is een uitgebreid assortiment van perfecte “Made in Germany” oplossingen. Bovendien zien wij onszelf niet alleen als producent, maar tevens als veelzijdige serviceverlener en betrokken partner voor de industrie.

 

Op https://www.kabeldoorvoersysteem.nl/kes-e/ vind je alle informatie en kan je gratis proefmonsters aanvragen.

Meer artikelen van Conta-Clip Nederland B.V. :

Kabelmanagement programma van Conta-Clip uitgebreid met KES-E


De klassieke kabeldoorvoer voor schakelkasten, behuizingen, machinebouw en panelenbouw wordt al jaren gebruikt naar volle tevredenheid. We zijn met z'n allen gewend geraakt aan deze standaarden. Maar ook op gebied van kabelmanagement en kabeldoorvoer heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan.

IP66-kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten


De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Directe Modbus aansluiting op PLC’s


De GSM-PRO2 I/O communicatiemodules van CONTA-CLIP beschikken over een Modbus RTU over RS485 die data-uitwisseling met andere controllers mogelijk maakt. De modules werken als slave en kunnen bijvoorbeeld een PLC voorzien van extra GSM-functionaliteit.

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement


Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

Universeel kabeldoorvoersysteem


De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen.

Schroefverdeelblokken


Met de nieuwe schroefverdeelblokken SVBKA en SVBA is een potentiaal- en kabelverdeling mogelijk zonder extra benodigdheden in een zéér compacte bouwvorm.

Scherm aansluitbeugel


In een industriële omgeving is het van groot belang dat processen immuun zijn voor EMC-storingen.

Klemmen-accessoires


De SMAG aftak rijgklemmen van Conta-Clip bieden de mogelijkheid om een of twee extra draden aan te sluiten op de SRK rijgklem. Zo is de standaard rijgklem met twee aansluitingen uitgebreid met twee extra aansluitpunten.


KNX viert komend najaar haar 30-jarig bestaan →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: